22 Kasım 2013 Cuma

Doğum Günü

Hani bir gün daha geçer ya hayatından, umursamazsın daha çok görecek günlerim var dersin ama o daha çok göreceklerin aslında bilmediğin bir çok şeye gebedir. Evet biliyorum kafan karışır geçmişi düşünür geleceğe bakarsın. Bugünü yaşarım gerisi beni ilgilendirmez dersin. An'ın tadını çıkarmaya çalışırsın.

Olmaz, yapamazsın..

Ama bugün o diğer günlerden farklı işte, bundan bilmem kaç sene evvel o doktor, o hemşire seni kucaklarına aldığın da zaman başladı senin için, annen için, baban için.

Bugünün kıymetini bil. Bazıları bugün gelsin diye, sen gelesin diye yolunu gözlediler. Dokuz ay karnında taşıdı annen ve baban alakasız zamanlarda alakasız aşermelere cevap vermek için yollara düştü. 

Bugünün kıymetini bil. Varlığın için dua et.

Doğum günün kutlu olsun. Mutlu ol hep.

20 Kasım 2013 Çarşamba

An, Zaman, Hayat, Sen..

Hani öyle bir an gelir de her şey durur ya çevrende, sanki zaman durmuş gibi. Bir etrafına bakarsın bir içine sonra bir geçmişe bakarsın bir de geleceğe...

Sanki o an, her şeyi sorgulayasın diye sana bahşedilmiş düşünürsün. Geçmişle yüzleşir geleceğe kaygıyla bakarsın. Ve bunların hepsi o küçücük an da olur. Şaşırırsın insan beyninin hızına, vay be dersin çok hızlı çalışıyor meret. Fakat hızlı çalışan o değildir. Bunları bu ana biriktiren dışarı çıkmasına izin vermeyen sensindir. 

İşte budur içinde tutma söyle gitsin dedikleri şey, an, zaman, hayat, sen...

16 Kasım 2013 Cumartesi

Zor

... 
zor işte hayatta kalmak. Bakma öyle yaşadığıma, nefes aldığıma. Aslında öyle zor ki bu hayatta ayakta durabilmek yaşayabilmek yaşadığının hakkını verebilmek, yarını nasıl çıkaracağını bugünden düşünmek çok zor.

Hayır önemli olan ne biliyor musun. Önemli olan yaşadığın her dakikanın hakkını verebilmek. Hissedebiliyorsan içine çektiğini havayı, içtiğin suyun tadını ya da güneşin sıcaklığını işte o zaman yaşıyorsun demektir.

Yani işin özü; yaşamak zor.

...

Ben mi ?

Bilmem..

13 Kasım 2013 Çarşamba

Hani

Hani bir şeyi çok istersin, hani her şey o yönde güzel güzel ilerle ya işte güzel gidiyor her şey. Umarım yanlış yollara sapmaz güzellikler. Umarım..